Skillnaden mellan en extrem gaming-PC och en vanlig PC

När hemma datorindustrin är så extremt massiv som den är så är det inte konstigt att det dyker upp olika varianter och märken av olika slags datorer med sina egna syften. Det är allt från en vanlig, stationär hemmadator till en laptop eller en hemmalaptop som väger lite mer men mest stannar hemma och byter rum, och sen kanske en mesigare variant på en kontorsdator som används för bokföring och mail, och sen en riktigt häftig, extrem gaming-PC. Om det är något som datorindustrin kan så är det mångfald. Varje PC är specialanpassad för ett specifikt syfte, oavsett om det är enklare uppgifter som ordbehandling och mail eller om det är mer komplicerade och krävande uppgifter som att köra grafiskt intensiva datorspel. Det är här som vi kommer in på de stora skillnaderna mellan en vanlig PC och gamingdatorer.

En vardaglig dator sätts ihop för saker som att surfa på nätet, skicka och ta emot mail och ladda ned filer. Av den anledningen byggs den inte av den allra bästa hårdvaran. För det mesta har en genomsnittlig PC en inbyggd grafikprocessor, en processor med genomsnittlig hastighet, och inte mer RAM och el än vad som behövs för att köra de saker som man kan vänta sig att datorn kommer att användas för. Det finns en hel del tydliga begränsningar när man har en vanlig PC. För det mesta blir de utdaterade och känns helt trötta betydligt snabbare än vad man skulle vilja.

Bra gaming datorer byggs å andra sidan som en klassisk muskelbil. Den har den allra bästa centrala processorenheten, så mycket RAM som får plats och ett grafikkort av bästa klass. De här datorerna är gjorda för att vara så starka som möjligt, och de kan vanligtvis köra de allra senaste spelen utan minsta problem. Som följd av att de är hopbyggda av den allra senaste tekniken håller de dessutom mycket längre än en vanlig PC. Så länge som man håller alla delar i gott skick och inte låter dem slitas ut eller ansträngas för mycket av overclocking – något som händer när man kör datorns delar mycket hårdare än vad som är tänkt – så kan en bra speldator hålla i i alla fall ett halvdecennium och fortfarande kunna köra de senaste spelet, om än i slutändan med något begränsade grafiska inställningar.

Kommentarer (1) -

  • anton

    2016-04-26 21:16:04 |

    vill bara fråga om man ska köpa en vanlig pc stationär med mycket minne kan man ändå ladda ner många spel?????

Lägg till kommentar

Loading