E-sport föräldrar och utveckling av hjärnan

 


E-sport föräldrar och utveckling av hjärnan. Ett högt omtalat ämne i många år. Men hur långt har vi kommit i forskningen när det kommer till spel och utveckling? Är det farligt för utvecklingen, eller hur stor faktisk påverkan har det egentligen?

Forskning har visat att spela action spel underlättar och utvecklar uppmärksamhets och motoriska sinnen förhöjs. Detta i samband med en studie där man testade personer som spelat än längre tid mot personer som aldrig spelat ett spel eller några enstaka gånger. När man tittar på skillnaden ser man att den som spelat tidigare har snabbare kapacitet för kopplingar i hjärnan än personen som aldrig spelat eller bara några enstaka gånger. Och det visar bland annat att det påverkar hand och ögon koordinationen positivt. Och reaktionstiden är även bättre hos personerna som spelat en längre tid. Detta gäller främst vid action spel, det förklarar också att det hjälper oss att bli bättre på att fokusera och ta effektivare beslut.

Det finns idag många forskningar som tyder på att spel inte har en negativet inverkan på varken utveckling eller hjärna. Sedan får vi även komma ihåg att det finns många faktorer som spelar in, men i grund och botten så ligger det inte någon större befogad oro för några timmars skärmtid om dagen.


Källförteckning: https://www.nature.com/articles/srep09763

Lägg till kommentar

Loading