Sony avslöjar specifikationerna på Playstation 5

 

Efter månader av spekulationer och hintar om vad komma skall så har vi efter gårdagens streaming fått specifikationerna på Playstation 5. Det är den nästa generationens spel konsol och planeras att släppas inför julen 2020. PS5 kommer att innehålla en anpassad åtta kärning AMD Zen 2-CPU klockad vid 3,5GHz (Frekvensen kan varieras) och en GPU baserad på AMD: s RDNA 2- arkitektur hårdvara som lovar 10,28 teraflops och 36 datorenheter klockade på 2.23GHz (även den variabel frekvens). Playstation 5 kommer också ha en 16 GB GDDR6 RAM och en 825 GB SSD.

En av det största tekniska uppdateringar för PS5 tillkännagavs redan förra året, en övergång till SSD för konsolens lagringsminne. Vilket kommer resultera i dramatiskt snabbare laddningstider.

Nu räknar vi dagarna! Mer info kommer att skrivas i bloggen kommande året. Vi kommer även se till XBOX nya kontroll. Länge leve konsolerna. Happy Gaming!

Playstation 5 kommer snart på www.arsadata.se


Lägg till kommentar

Loading