Tips för att välja den bästa gaming laptopen för en bättre spelupplevelse

Okej, så du vill ha en gaming laptop, men du är inte tillräckligt uppdaterad på de nya modellerna för att veta vilken du ska satsa på. Så hur gör väljer man den bästa gaminglaptopen? Vad ska man tänka på när man väljer den allra bästa gaming datorn, och vad kan man säkrast kompromissa på för att få ned prislappen?



Grundpelarna i att välja en proffsig speldator
Själva kärnan i en speldator, oavsett om det är en laptop eller en stationär dator, är processorn. Det är den som avgör en massiv del av hur bra datorn kommer prestera, men den påverkar också priset ungefär lika mycket. Om du inte bryr dig om prislappen handlar det alltså till att börja med om att leta rätt på den bästa processorn du kan. När du köper en laptop i butik och inte har tid att gå igenom alla detaljer kan du ofta, men definitivt inte alltid, bedöma helheten baserat på processorn. Just nu är det Core i7-familjen som är bland den absoluta toppen.

Du vill också tänka en hel del på internminnet, som ofta blir enormt lidande när moderna spel vill maxa grafiken och de matematiska beräkningar, helt oavsett vilket slags spel det är så länge det är gjort det senaste decenniet. Du vill satsa på ett RAM-minne med allra minst 8GB för att vara på säkra sidan. När det gäller skärmen så är det egentligen en mer subjektiv grej, men jag skulle aldrig satsa på något under 15 tum, och över 18 tum så börjar vikten märkas av lite väl mycket i min mening.

Dra ned prislappen utan att kompromissa bort för mycket
Om du vill satsa på att sänka prislappen men ändå ha en duglig gaming dator så kan du kanske vilja tänka på att istället satsa stationärt. Om du är okej med en större dator som du inte kan ta med i väskan så blir det mycket, mycket billigare att köpa in delarna och bygga din egen stationära PC. Om du däremot är fast besluten att köpa en laptop så måste du börja kompromissa.

Tänk på att inte kompromissa på de saker som är viktigast för dig. Kolla in spelen du vill köra – om det är Skyrim kollar du hur mycket RAM och hur stark processor som Skyrim kräver, och så anpassar du dig efter det. Problemen kommer förstås senare, när man upptäcker att man inte längre kan köra de senaste spelen.

Lägg till kommentar

Loading