Nya Aorus RGB AIC NVMe SSD

 Gigabyte har släppt sin nya Aorus RGB AIC NVMe SSD.

Enheten lovar snabba hastigheter, upp till 3,480MB / s och 3080MB / s läser och skriver respektive RGB-stil i en fullformat PCIe-kortformfaktor. Gigabyte kommer att erbjuda SSD i 512 GB och 1 TB kapacitet.

Kortet använder den senaste Phison PS5012-E12 NVMe 1.3-kontrollen, tillsammans med Toshiba BiCs3 TLC NAND Flash. För ökade hastigheter innehåller Aorus RGB AIC NVMe SSD DRAM-cache på 512MB och 1GB för respektive 512GB och 1TB-modeller.

Båda drivkapaciteterna når 3,480 MB / s sekventiella läsningar, med 1TB som toppar vid 3,080 MB / s skriver och 512GB slår 2.100MB / s skriver. IOPS för 1TB sitter vid 610K / 530K, medan 512GB-modellen kan nå 360K / 510K. På papper är detta en högpresterande enhet av alla konton.

Det finns alltså två olika typer av SSD: NVMe, även känd som PCIe eller PCIe-NVMe och SATA. 

SATA SSDs ser ut som bärbara hårddiskar, platt och rektangulär. De är SSD med lägsta betyg och använder samma gränssnitt som hårddiskar. En dator som använder en SATA SSD har dock tre till fyra gånger bandbredd (hur mycket data den kan läsa / skriva samtidigt) än en dator med en hårddisk.
SATA SSDs är också rikligare och billigare än NVMe-PCIe-enheter och är fortfarande bra för vanliga applikationer.
En typ av SSD är PCIe / NVMe / PCIe-NVMeSSDs. PCIe står för extern komponentkoppling express, och NVMe står för icke-flyktigt minnesuttryck. En dator som använder den snabbaste PCIe-NVMe SSD läser och skriver fyra eller fem gånger hastigheten på en dator med en SATA SSD. Som sådan är PCIe-NVMe SSD-filer bättre och dyrare än SATA SSD. För att installera en PCIe-NVMe SSD på moderkortet måste du köpa ett moderkort med PCIe-kortplatser.

Add-in-kort ( AIC) används enbart på stationära datorer. De ansluts till ett moderkorts PCIe x4 eller x16-kortplats, som oftast används för GPU eller RAID-kontroller. Delvis tack vare sin stora yta är AIC SSD, som Aorus AIC NVMe SSD, en av de snabbaste SSD-erna.