Vi bygger din drömdator. Den bästa guiden för datorbygge 2019 (Del 2)

Slösa inte pengar på onödigt RAM


Crucial Ballistix Tactical Tracer 32GB Kit

RAM är relativt billigt, så att lägga till mer gör att ett system verkar kraftfullt för oupplästa konsumenter till minimal kostnad. Falla inte för det. Majoriteten av spelen som säljs idag kommer att fungera bra på en dator med endast 8 GB RAM. För en seriös spelrigg är dock 16GB vår rekommendation. Någonting över det är en liten överkill.

Här är det nuvarande minneskravet för fem populära spel för att ge dig en uppfattning om vad du verkligen behöver på ett skrivbord:

  • Prey - 8GB minimum / 16GB rekommenderas
  • Far Cry 5 - 8GB minimum / 16GB rekommenderas för 4K 60FPS
  • Destiny 2 - 6GB minimum / 8GB rekommenderas
  • PUBG - 8GB minimum / 16GB rekommenderas
  • Övervakning - 4 GB minimum / 6 GB rekommenderas

Med detta sagt, gör ytterligare minne inte en dator snabbare; den sitter bara oanvänd. Eventuella pengar som kan spenderas på RAM utöver 16 GB ska istället sättas mot en komponent som har större inverkan på prestanda.

SSD är snabb och nu även billigare

Aorus RGB AIC NVMe SSD 1TB

De flesta datorer som säljs idag levereras med minst en 500 GB mekanisk hårddisk och i de flesta fall en 750GB eller 1TB-modell. Mer utrymme är bättre, men oanvända utrymmen behövs inte, så vår rekommendation är enkel: köp så mycket utrymme som du behöver.

Huruvida du ska köpa en dator med en solid state-enhet är en svårare fråga. SSD är många gånger dyrare än mekaniska enheter, mätt med gigabyte per kronor. De har inte någon inverkan på spelets prestanda. Vi rekommenderar dock att du köper en SSD om du har råd med en som erbjuder över 200 GB lagringsutrymme. Varför?

En solid state-drive är många gånger snabbare än en mekanisk enhet. För spel betyder det en nivå som kan ta 30 sekunder att ladda på en vanlig hårddisk i stället laddas i 5 till 10 sekunder. Spel med korta laddningstider kan ibland ladda nästan direkt.

Se även till att SSD du väljer som din primära lagringsenhet innehåller operativsystemet. Du kommer att dra nytta av snabba starttider och snabb drift i daglig användning. Det är också därför vi inte rekommenderar en SSD med mindre än 200 GB utrymme. Med Windows installerad kan en liten enhet bara innehålla en handfull spel.

Slutligen, om du behöver mycket utrymme för dina spel, skulle din bästa satsning vara att installera flera enheter om din plånbok tillåter. Till exempel kan du välja en stavformad SSD som är värd för ditt operativsystem och mest krävande spel. En sekundär SSD eller hårddisk kan fungera som din "data" -lagring för ytterligare spel och andra filer du vill behålla.

Moderkort


Gigabyte Z390 AORUS XTREME WATERFORCE

När du har spikat ner processorn, videokortet, RAM och hårddisken börjar du bläddra igenom ett brett utbud av tillbehör, inklusive ljudkort, Ethernet-adaptrar, extra USB-portar och mer.

Dessa extra funktioner är inte nödvändiga. Dagens moderkort levereras med ett inbyggt ljudkort, Ethernet-adapter och kopplingar till anslutningar. Vissa till och med kommer med standard Wi-Fi och Bluetooth. Dessa har gjort periferkort mycket mindre nödvändiga.

Det betyder inte att de är värdelösa, men hoppa över det om du inte redan vet att du behöver ett visst tilläggs kort av en särskild anledning.

Slutsats

När du surfar på datorer och väljer anpassad hårdvara ska du alltid återgå till en fråga: Gör det här att spel ser ut och spelar bättre?

En speldator är en balansräkning. Ingen komponent ska dominera utan att de andra ska vara upp till varandra, och onödig hårdvara bör axlas för att hålla priset nere. Till exempel är ett system med 32 GB RAM och en processor med dubbla kärnor inte meningsfullt. Pengarna som spenderas på minne kan användas mycket bättre på en snabb quad-core.

Begränsning krävs för att balansera. När du köper en speldator kommer du att bli bombarderad av annonser, både på tillverkares webbplatser och på andra ställen, som insisterar på vad du verkligen vill ha är ett snygg Ethernet-kort som påstås förbättra multiplayer-spel, ett grafikkort med trippel fläktar eller en dator som är lika stor som en katt.

När du bläddrar på datorer och väljer anpassad hårdvara, borde du alltid återgå till en fråga: "Gör det här att spel ser ut och spelar bättre?" Informationen i den här guiden hjälper dig att svara på den frågan, och om svaret är nej, så behöver du inte det.

Lägg till kommentar

Loading