VR-gaming på PC är en super upplevelse som alla förtjänar



I denna artikel beskriver vi vad som krävs för din speldator för att den ska klara av VR, Virtual Reality, virtuell verklighet på Svenska. 

VR-gaming på PC är en super upplevelse som alla förtjänar. VR-teknik finns för olika enheter liksom mobiltelefoner, spelkonsoler och PC. VR glasögonen använder stereoskopisk 3D. Tekniken lurar ögonen att tro att du inte kollar på en skärm utan att du som i verkligheten tittar på objekt i en tredimensionell värld. 

Två av bästa VR-headset på marknaden är Oculus Rift och HTC Vive. Båda ställer nästan samma krav på gamingdatorn. Minimum kraven är: 8GB RAM. För bästa resultat rekommenderar vi 16GB RAM och uppåt.

En kraftfull PC är det bästa valet om man ska spela med VR-headset. Grafikkorten som klarar av VR är oftast märkta med VR-ready. Ska du köpa en speldator som klarar av Virtual Reality borde du kolla på vilket grafikkort som sitter i datorn.


Senaste Intel processorer i5-9600K, i7-9700K och i9-9900k fungerar bra med VR. För högsta inställningar och bästa upplösning välj i7-9700k eller i9-9900k.

Nedan är några exempel på Arsa speldatorer som klarar av VR på bästa upplösning:

Lägg till kommentar

Loading