5 saker att tänka på innan du köper en Gaming dator

Sedan starten, har spelbranschen bevittnat betydande utveckling när det gäller teknik, tillförlitlighet och önskvärda.Även om alla dessa forskning och utveckling är tänkt att göra den virtuella världen mer realistiskt, kan den datateknik som behövs för att köra dessa ”hightech” spel ofta kan kosta dig tusentals kronor, särskilt om du är den person som inte är konsol spelare.

Dennaartikelärtänkt att utbilda varje individ som planerar aktivt för att köpa en gaming dator för sig själv.

Satsa med rätta grunder

Oavsett om du är på den lokala butiken eller på en online e - handelsportal, är det allra första du ska göra för att kolla in de grundläggande konfigurationerna.

Börja med OS (Operativsystem) och processor. Medan processorerna finns med upp till 8 kärnor , de praktiskt taget inte mycket mening när man överväger prestanda som quadcore processorer . Nåväl, är tillräcklig för att en majoritet av dagens spel en 64 bitars Windows 7 eller 8 med en quadcore – processor.

Nästa man är RAM ( Random Access Memory ) . Även Acers Aspire Predator -serien erbjuder en sinnesrörelser 32GB:s minne som standard, en ödmjuk 4, 8 eller 16 GB på den högsta är tillräcklig för att smidigt hantera en hel del av dagens hi end spel.

Att fortsätta med vår jakt på grunderna; när man köper en gaming dator bör du fråga om kringutrustning också. Hardcore gamers kanockså välja saker som brusreducering hörlurar, spel tangentbord, gaming mus och även en större skärm, som i huvudsak gör att du kan spela med flerpixlar.

Stationär mot Bärbar?

Detta beror helt på dina spelinställningar. Medan vissa njuta av spel med sina bästa kompisar hos en vän, andra gillar att spela av sig själva. Fråga dig själv,hur och var du kommerattanvändadatorn?

Bärbara datorer kan gynna dig med sin bärbarhet och enkel flytt, men dessa kan också utveckla frågor som överhettning och låg batteritid under längre användning. Dessutom kan uppgradera hårdvaran vara en huvudvärk också eftersom allt är kompakt. Stationära å andra sidan inte medför sådana problem, du kan uppgradera varje komponent utan problem. Tumregel säger att man får alltid mer prestanda för pengarna när man väljer stationär speldator.

Klättra upp för stegar

Ja inte bokstavligen! När du ärklar med stegen ovan, de följande saker som ska kontrolleras ut är de avanceradekonfigurationer. Dessakaninteså mycket till någon som spelar små spel, men har stor betydelse för någon som är i hi - end 2D -och 3D-spel.

Det är en självklarhet att stora spel har stora storlekar och därefter kräver stora mängder lagringsutrymme. Så, baserat på dinabehov, kan du behöver något mellan 500 GB till en TB hårddiskvolym. Alternativtkan du också välja SSD är att ytterligare maximera lagringsutrymme och hugga bort onödiga starttider.

Efter hårddisk kommer GPU ( Graphical Processing Unit ) . GPU manipulerar och förändrar minnet att påskynda skapandet av bilder i en frame buffer. Så en störreGPU, lämpligen 1 till 2 GB,kommerattskära ut på oönskade fördröjningstider.

Nästa i radenärgrafikkortet. Förstupp,blandainteihop det med GPU,bådaärheltolika. För detandraär en dubbel,trippeleller quad grafikkort som körs på 7200 RPM idealisk för en mängdolikaspel.

Den wow!Faktor

Som bilar,Gaming datorer är saker som du alltid kan skryta om för dina vänner och titta på dem att känna en viss avundsjuka.

När det kommer till utseendet, kan du inte göra mycket med Pc:nsstomme, men du kan säkert få en design som du väljer om du väljer en anpassad GamingPC.En lokal data butik kan hjälpa dig med det.

Märkesdatorer mot skräddarsytt spelPC?

Lager och kundanpassat speldatorerfår inte skilja sig så mycket när man jämför deras prestationer över matchande konfigurationer. Men anpassad PC är alltför onekligen bra att titta på och önskvärt.

Men innan du rusar för att beställa en skräddarsydd dator, här är vad du behöver för att be säljaren. Fråga honom/henne om garantin, support, service, tillgänglighet på komponenter och efter inköpet. Dessutom kan du också jämföra deras spec. ark och priser.

Och det sista är det viktigaste bit; glöm inte att läsa de officiella och användarrecensioner på internet, innan du begränsa ditt köp på en specifik produkt.

Lägg till kommentar

Loading